Wie is Anne? Hoezo leert zíj jou schrijven?

Zie je die foto hierboven, dat ben ik. Mijn naam is Anne. En ik leer je schrijven.

Ik kan dat omdat:

  • Ik weet hoe je steengoede, lekker lopende teksten kan schrijven;
  • Ik weet hoe het is om op zoek te zijn naar je eigen stijl, je eigen mojo, je eigen vibe;
  • Ik weet hoe je die stijl, mojo, vibe kan vinden en daarmee klanten kan aantrekken waarvan jij gelukkig wordt;
  • Ik weet wat het is om een ondernemer te zijn die wil groeien en méér wil bereiken dan vandaag;
  • En ik weet hoe ik jou enthousiast kan maken.

Deze kennis en mijn 16 jaar ervaring in het vak helpen mij om jou alles te geven dat je nodig hebt om een kei te worden in schrijven voor je onderneming.

Waar ben ik begonnen met schrijven

In een ver, ver verleden studeerde ik aan Hogeschool Windesheim (vóór alle schandalen) en aan de Universiteit van Amsterdam. Niet tegelijkertijd, maar na elkaar. Eerst wilde ik journalist worden, daarna antropoloog. Beiden bleken een baankans van vrijwel 1% te hebben.

Die 1% bleek voor mij genoeg. Ik ging in 2008 aan de slag als journalist bij Lumido Business Media. Ik werd aangenomen als junior editor, maar al snel klom ik op naar de positie van senior editor. Ik was eerst vooral verantwoordelijk voor de website, het schrijven van nieuwsberichten en het bezoeken van evenementen voor reportages (ook in het buitenland). Daarna ook voor de planning en invulling van onze tijdschriften. Ik was specialist geworden in CRM, marketing, sales en service. Al was het vanaf de zijlijn, zoals een goede journalist dat betaamt.

Hoe het verder ging

Ik weet niet meer precies wanneer ik dacht dat ik het ook zelf wel kon, dat ondernemen, maar ineens stond ik daar. Alleen. Zonder vaste klanten. Zonder vastomlijnde werkuren. Zonder stabiliteit. Maar ook dat kon ik prima aan (al ging het natuurlijk de ene keer beter dan de andere keer). Inmiddels zijn we tien jaar verder, heb ik tientallen klanten voorbij zien komen (en terug zien komen).

Voor hen schreef ik websiteteksten, blogs, whitepapers, aanbestedingen. Aan hen gaf ik workshops en presentaties. En begeleidde ik hen in het schrijven van blogs, boeken en andere teksten.

Ik help je schrijven en groeien

En nu zijn we hier. Ik zie zoveel ondernemers worstelen met hun dagelijkse e-mail, maar vooral met hun social media, met hun websiteteksten en e-mailmarketing. Vindbaar zijn op Google is leuk, maar hoe bereik je dat? En hoelang doe jij over een blog?!

Daarom ben ik met Anne leert je schrijven begonnen en vanuit deze positie neem ik je mee in de wondere wereld van het schrijven. Ik ben enthousiast en ik weet zeker dat jij dat ook bent als je één van mijn cursussen hebt gevolgd.

Schrijven kan je namelijk zóvéél brengen. Als je beter leert schrijven, dan brengt het je gemak, plezier en eigenheid. Leer schrijven en je groeit, als ondernemer, maar zeker ook als mens. En daarom leer ik je dus schrijven. Doe mee!