Ontspannen ondernemen begint met schrijven.

Leer schrijven, je eigen schrijfstijl vinden en groeien met deze cursus.

Je bent lekker bezig als ondernemer. Je hebt een website, al een paar klanten, deelt successen op social media, maar je bent nog niet tevreden. 

De teksten op je website voelen niet echt als van jou. 

Je hebt moeite om kort en krachtig uit te leggen waarom je ideale klant voor jou moet kiezen.

En je weet dat je met blogs je vindbaarheid vergroot, maar hoe dan?!

Ga toch schrijven!

Want dan:

 • Weet je hoe je een tekst opbouwt;
 • Vind je makkelijk de woorden die bij je passen;
 • Schrijf en publiceer je blogs vol zelfvertrouwen;
 • Converteren je social posts beter;
 • Ben je minder tijd kwijt met je marketing, zodat je meer tijd kan besteden aan het werk voor klanten (en daar heb je er straks meer van!).

En die cursus om beter te leren schrijven vind je hier. We gaan op 1 januari 2023 van start.

Wat anderen vonden

Het lukte me niet om te schrijven, maar wat mij onder andere heeft geholpen is de meditatie in les één of eigenlijk de schrijfopdracht daarna. Ik kwam erachter dat wat ik nodig heb wat meer zelfvertrouwen is. En eigenlijk iemand die mij steunt. Dat iemand me vertelt dat het goed is om te delen. Ik besloot zelf diegene te zijn. De oefening was dus echt top om mijn mindset bij te stellen. Dank daarvoor. Ik heb zin in de volgende schrijfles! 

Amarins Yntema

Je verrast me met de oefeningen. Ze zijn uitdagend, ik moest wel even uit mijn comfort zone. Maar het was het waard. Verrassend om op die manier bezig te zijn met tekst. De combinatie van de lessen en oefeningen geven echt nieuwe inzichten, terwijl ik toch al aardig kan schrijven. Maar het gaat niet om technisch schrijven maar om het gevoel en de eigenheid. Echt tof!

Anke Jansen

Dit krijg je als je je nu inschrijft

Je krijgt alles waarmee je lekkere teksten schrijft, je eigen stijl ontwikkelt en je teksten schrijft gericht op je ideale klanten. Een compleet overzicht:

 • 8 videolessen met werkboeken t.w.v. €1.495,-;
 • 3 coachgesprekken om teksten te verbeteren t.w.v. €495,-;
 • BONUS: de blogcursus om specifiek je blogskills te verbeteren €295,-;
 • BONUS: ebook ‘geld verdienen met bloggen’ t.w.v. €129,-
 • BONUS: het cheatsheed/t voor een overzicht van de belangrijkste spelling- en grammaticaregels t.w.v. €95,-;

De totale waarde van al deze goodies is €2.509,- maar ben je er snel bij en ga je voor de early bird prijs, dan betaal je (tot 1 september 2022):

€995,-

We gaan 1 januari 2023 van start en er zijn 50 plekken. Wil je zeker zijn dat je voor de early bird prijs mee kan doen? Schrijf je snel in!

Wat zit er in de cursus?

In zeven lessen leer je schrijven als ondernemer. Daarbij kijken we dus niet alleen naar spelling en grammatica, maar vooral ook naar schrijfstijl, je ideale klanten en wat je nú kunt doen om te groeien.

Les 1

De 7 regels van het schrijven

We gaan direct aan de slag met concrete tips om je teksten te verbeteren.

Les 2

Hoe bouw ik een tekst op?

Elke tekst kan je opbouwen met behulp van een bouwplan. Zo maak je een logische opbouw en zorg je dat mensen je tekst uitlezen.

Les 3

Schrijven is schrappen

Schrijven is net zoveel creëren als schrappen. In deze les leer ik je alles over het cliché ‘kill your darlings’.

Les 4

Je vindbaarheid vergroten met teksten

Teksten heeft altijd een doel en één van die doelen is het verbeteren van je vindbaarheid. Ik leer je hoe je beter vindbaar wordt.

Les 5

Teksten schrijven die bij je ideale klanten passen

Je schrijft niet om jezelf te behagen, maar om ideale klanten te binden, triggeren en over te halen. Ik leer je klantgericht schrijven.

Les 6

Teksten schrijven die bij jezelf passen

Jij bent net zo belangrijk als je klant. Daarom is het goed om óók na te denken over je eigen stijl. Dat leer je in deze les.

Les 7

Wat heb je nú nodig?

We ‘moeten’ van alles, maar ik geloof dat je meer ontspannen gaat ondernemen als je vooral luistert naar wat je nú nodig hebt om te gaan. Daar besteden we in de laatste les aandacht aan.

Wie leidt de cursus?

Ik ben Anne. Ik leer je schrijven en niet zomaar, maar ik leer je schrijven in je eigen stijl. Om je ideale klanten aan te trekken en beter vindbaar te worden. En ik kan dat omdat:

 • Ik mijn eigen reis heb gemaakt in het vinden van mijn eigen schrijfstijl;
 • Ik mijn ideale klanten aantrek met mijn unieke schrijfstijl;
 • Ik al zestien jaar schrijf voor organisaties, ondernemers en mezelf.

Als opgeleid journalist en antropoloog kan ik je alles leren over schrijven. Als therapeut kan ik je door blokkades heen helpen. Dat doe ik in de cursus, maar zeker ook in de coachingsgesprekken die bij de cursus horen. Ik laat je groeien als ondernemer!

Meld je snel aan, want als je je vóór 1 september 2022 inschrijft, dan krijg je de cursus, drie coachingsgesprekken en drie goodies voor slechts €995,-. Doe je mee?

Hoe vinden anderen het om met mij samen te werken?

‘Samenwerken met Anne is een feestje! Ze is een fijne combi van creatief en praktisch. Ze denkt én handelt snel; spontane goede ideeën die we samen bedenken, voert zij binnen no-time uit. Erg handig als je content wilt schrijven en een boost wil geven aan je bedrijf.’

Anke Jansen

‘Wat ik vooral ter harte heb genomen is: schrijven is beter dan niet schrijven, plaatsen is beter dan niet plaatsen.’

Priscilla Spee

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt deze cursus?

Deze cursus bestaat uit zeven lessen en je krijgt elke week één les. Daarmee kan de cursus dus in zeven weken afgerond worden. Maar aangezien het een online cursus is en je een jaar toegang houdt tot de cursus, kan je er óók een jaar over doen. Helemaal aan jou!

Hoeveel uur per week moet ik besteden?

Dat is helemaal aan jezelf, maar gemiddeld moet je uitgaan van ongeveer anderhalf uur per les. De videoles duurt ongeveer een kwartier. Daarnaast besteed je tijd om de oefeningen te doen. Ik reken daarvoor een ruim uur, maar je kunt er zoveel tijd aan besteden aan jij wilt. Maar ongeveer dus anderhalf uur.

Waarom geef jij deze cursus?

Ik geef deze cursus omdat ik zie dat ondernemers worstelen met het vinden van hun stem om beter en soepeler schriftelijk te communiceren met klanten. Daardoor worden teksten saai, reflecteren die niet de waarden die jij als ondernemer kan bieden én zijn die soms domweg verwarrend. Dat kost tijd, geld en problemen. Dat kan anders. En daarom geef ik deze cursus.

Hoe ziet zo’n coachingsgesprek eruit?

Je krijgt drie coachingsgesprekken van 45 minuten om een tekst naar keuze door te spreken. Jij bepaalt welke tekst je wilt verbeteren en wat je specifieke vraag is. Dan stuur je de tekst voor het gesprek naar me toe zodat we in het gesprek direct de diepte in kunnen. Ik geef je aandachtspunten, maar we bespreken ook je obstakels en die lossen we dan ook op.

Meld je snel aan voor de cursus

Je krijgt dus:

 • 8 videolessen met werkboeken t.w.v. €1.495,-;
 • 3 coachgesprekken om teksten te verbeteren t.w.v. €495,-;
 • BONUS: de blogcursus om specifiek je blogskills te verbeteren €295,-;
 • BONUS: ebook ‘geld verdienen met bloggen’ t.w.v. €129,-
 • BONUS: het cheatsheed/t voor een overzicht van de belangrijkste spelling- en grammaticaregels t.w.v. €95,-;

De totale waarde van al deze goodies is €2.509,- maar ben je er snel bij en ga je voor de early bird prijs, dan betaal je (tot 1 september 2022):

€995,-

We gaan 1 januari 2023 van start en er zijn 50 plekken. Wil je zeker zijn dat je voor de early bird prijs mee kan doen? Schrijf je snel in!

[paytium name=”Ga toch schrijven – cursus” description=”Blogcursus” amount=”995,-” button_label=”Koop nu!” style=”background-color: #ffffff”] [paytium_field type=”text” label=”Naam” required=”true” /] [paytium_field type=”email” label=”Email” required=”true” /] [paytium_button label=”Koop nu!” style=”background-color: #1A4548″ /] [paytium_total /] [/paytium]