Je bekijkt nu <strong>5 journal tips om deze kerst als cadeau te vragen</strong>

5 journal tips om deze kerst als cadeau te vragen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Boeken
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ik geloof er heilig in dat als je journalt, je groeit als mens en dus ook als ondernemer. Alleen, waar begin je? Ik geef je 5 journal tips om vandaag alvast op je verlanglijstje te zetten. Van de klassieke Wreck this Journal tot de journal die hoort bij de klassieker the Untethered Soul: voor elk groeiproces is een journal beschikbaar. Ik stel ze voor, inclusief Goodreads review!

In deze blog bespreek ik deze boeken: 

  1. Wreck this journal
  2. The Well-Being Journal
  3. Guided Journal voor de Untethered Soul
  4. Note to Self om te transformeren
  5. 5-minute dankbaarheidsboek

Soms journal ik elke ochtend, soms heb ik meer behoefte aan ’s avonds journalen. Soms ben ik er even helemaal uit, soms doe ik het twee keer per dag. Ik zie nu in zo’n fase dat ik meerdere keren per dag schrijf. Ik ben namelijk aan het luisteren naar het boek ‘Rich as Fuck’. In dat boek geeft de schrijfster Amanda een aantal opdrachten mee om te journalen over je overtuigingen, angsten en verlangens rondom geld.

Maar als je gestimuleerd wilt worden om te schrijven, dan kan het helpen om aantrekkelijke, leuk opgemaakte journals aan te schaffen. Of een invulboek te kopen waarin kleine verhalen je aan het denken zetten om vervolgens erover te schrijven. Als je wel wilt journalen, maar nog niet weet hoe je het in je dag past, dan is het natuurlijk superfijn als je in de vakantie kan beginnen. Dan heb je genoeg tijd om te wennen en het resultaat ervan te zien, zodat je het langer volhoudt. 

Daarom 5 journal tips om deze kerst cadeau te vragen!

PS, de journal tips in deze blog zijn gesponsord en leiden je naar de Book Depository. Het mooie daaraan? Dat je geen kosten hoeft te betalen voor verzending. Wel zo fijn, toch? 

1. Wreck this journal – nummer 1 journal tips

Wreck this journal is een klassiekertje onder de journal tips. Ik vond het heerlijk om met dit boek aan de slag te gaan. Het haalt je namelijk enorm uit je comfort zone, zonder je huis te verlaten! Wat je met dit boek gaat doen, is natuurlijk klaar als een klontje: je gaat het vernielen. Maar je laat ‘m niet zomaar door de schredder gaan, je krijgt elke pagina of twee pagina’s een opdracht om te doen. Bijvoorbeeld onder de douche met je boek. Of een pagina eruit scheuren. Of koffievlekken maken. 

Hoe gaat je dit helpen om te groeien als mens? Dit boek gaat je helpen omdat je leert dat er niets misgaat als je buiten de lijntjes kleurt. Of het gaat je juist leren hoeveel je hecht aan conventies of overtuigingen, zoals: in een boek mag je niet tekenen. Maar waarom niet? Heb je je dat weleens afgevraagd? Omdat het dan minder waard is? Het is een boek! En daarbij: het is jouw boek! Dus jij bepaalt wat je ermee doet. 

Dit boek krijgt 4,13 sterren op een schaal van 1 tot 5 op Goodreads. 

2. The well-being journal

Dit boek is de juiste mix tussen creatieve opdrachten, inkleuren, activiteiten, inspirerende quotes en lege bladzijden om zelf te vullen. Je wordt uitgedaagd om meerdere vlakken met deze journal en dat zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen waar je nu zin in hebt. Zeker als je tip 1 hebt gevolgd, dan weet je: er zijn geen regels. Je hoeft een boek niet van a tot z te vullen. Je kunt gewoon beginnen waar je wilt en als je nu bijvoorbeeld meer zin hebt om een activiteit te doen, dan kan dat!  

Hoe gaat dit boek je helpen om te groeien als mens? Het is niet voor niets een well-being boek. Deze journal inspireert je om actie te ondernemen of juist naar binnen te keren en daarover te schrijven. Zo kan je geïnspireerd het nieuwe jaar in!

Dit boek krijgt een 4,3 op Goodreads.

3. Untethered Soul – Guided Journal

Als je het boek de Untethered Soul van Michael Singer hebt gelezen, dan is de kans groot dat je dat niet één keer hebt gedaan. Een untethered soul is een ziel die niet gebonden is aan de fysieke wereld, waarin we vast geketend zitten aan overtuigingen, verhalen en geschiedenissen. Het is de ziel los van dat alles en jij hebt zo’n ziel. Maar het is niet ineens dat je dit besef hebt of dat je die ziel kan ervaren. Daarom is deze guided journal zo goed! 

Hoe gaat deze journal tip je helpen om te groeien als mens? Deze journal helpt je om de wijsheden die je kunt opdoen in het boek The Untethered Soul toe te passen in je leven. Ook vind je korte beschrijvingen uit het boek, zodat je weer even bij kunt lezen en je kunt verdiepen in de theorie. Om daarna weer concreet aan de slag te gaan om meer vrijheid te ervaren in je leven. 

Deze journal krijgt een 4,5 op Goodreads.

4. Note to self: tools to transform your world

Als je meer wilt schrijven en minder activiteiten of oefeningen wilt doen, dan kies je voor Note to Self. In dit boek staan namelijk vooral inspirerende affirmaties en journal prompts om over na te denken. Door deze ideeën schrijf je gericht over een bepaald onderwerp op het gebied van zelfontwikkeling en zelfliefde, zodat je inzichten krijgt en groeit. Maar je kunt natuurlijk ook de oefeningen doen die je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten. 

Hoe gaat deze journal je helpen? Het boek gaat je helpen doordat je gaat nadenken over de affirmaties en ideeën die staan beschreven in het boek. Natuurlijk doe je het werk grotendeels zelf, omdat jij degene bent die je overtuigingen, ideeën en verhalen op papier moet zetten. Maar als je dat doet, dan groei je als mens en als ondernemer. 

Deze journal krijgt maar liefst een 4,7 op Goodreads! 

5. 5-minute gratitude journal: give thanks, practice positivity, find joy

Dankbaarheid is één van de meest directe wegen naar een tevreden leven. Natuurlijk is het soms lastig om dankbaar te zijn als alles tegenzit. Maar als je even de tijd neemt, zeg vijf minuten, dan kan je vast iets vinden waar je dankbaar voor kunt zijn. Bijvoorbeeld het bed waarin je ligt, het dak boven je hoofd, of de glimlach van die mevrouw die je tegenkwam op straat. Maar het mag natuurlijk ook groter zijn, als je er maar een dagelijkse routine van maakt. 

Hoe gaat dit dankbaarheidsboek je helpen om te groeien? Als je dankbaar kunt zijn voor wat je hebt en niet alleen maar nadenkt over wat je niet hebt, dan is alles wat op je pad komt goed. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig, maar het voorkomt dat we heel erg teleurgesteld raken als het leven andere plannen voor ons heeft dan we van tevoren bedenken. Om de routine te creëren is een fijn ontworpen gratitude journal natuurlijk geen overbodige luxe! 

Deze journal krijgt een 4,5 op Goodreads. 

Conclusie: voor elk wat wils

Welke journal tips je ook volgt: het is vooral belangrijk om na te gaan wat jij eruit wilt halen. Maar als je het toch moeilijk vindt om zo’n journal vol te schrijven omdat ie er zo mooi uitziet. Begin dan vooral met tip 1. Daarmee kom je uit je comfort zone op een hele praktische manier. Wil je concrete stappen maken naar een tevreden leven? Koop dat het dankbaarheidsboek. Daarmee leer je te waarderen wat je nu al hebt. 

Geef een antwoord